Jump to content
Sign in to follow this  
Sasatari

Can´t install EIAS 9.1 Demo on OS X.11.1 El Capitan

Recommended Posts

Hello,

I want to dig into EIAS and tried to install the 9.1 Demo on my MBP (2.8 GHz, 16GB, Radeon 370MX 2GB) running OS X.11.1 El Capitan, but the Installer tells me, EIAS is not compatible with this operating system. Is there any way to run EIAS on current Mac Hard- and Software?

 

Greetings from Hamburg,

Sascha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ola Sascha!

Did you see this image?

Install.thumb.png.85dd265aa157c5224fa167

I just noticed too, thanks for your report, install anyway.

I installed and worked fine, the dongle installer and the EIAS 9.1 Demo, Im running in a new Power Mac, OS X 11.1

Any doubt, please, msg me.

Thanks

Tomas Egger

EIAS3D team

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Tomas,

I´ve already tried it, but it doesn´t start. Additional information: We have a full version of EIAS running on an old iMac, and I need to bring the workflow to newer machines. So I try the Demo first.

When I ignore the errors from the installer and attempt to open Animator_Demo.app, an error shows up. The Details from OS X are:

Process:               Animator [1905]
Path:                  /Applications/EIAS 9.1 Demo/Animator_Demo.app/Contents/MacOS/Animator
Identifier:            com.electricimage.animator
Version:               ???
Code Type:             X86 (Native)
Parent Process:        ??? [1]
Responsible:           Animator [1905]
User ID:               501

Date/Time:             2015-11-10 10:19:31.386 +0100
OS Version:            Mac OS X 10.11.1 (15B42)
Report Version:        11
Anonymous UUID:        8948BC3E-26A0-FB07-120D-AD4A2D8E2027

Sleep/Wake UUID:       BC6863D1-1D90-4707-99A4-14BD7281163F

Time Awake Since Boot: 16000 seconds
Time Since Wake:       87 seconds

System Integrity Protection: enabled

Crashed Thread:        0

Exception Type:        EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes:       0x0000000000000002, 0x0000000000000000
Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

Application Specific Information:
dyld: launch, loading dependent libraries

Dyld Error Message:
  Library not loaded: /Library/Frameworks/SuperPro32.framework/Versions/A/SuperPro32
  Referenced from: /Applications/EIAS 9.1 Demo/Animator_Demo.app/Contents/MacOS/Animator
  Reason: image not found

Binary Images:
0x8fe92000 - 0x8fec65bf  dyld (360.17) <E08B9CA8-D557-32D5-8DDD-E0B563900367> /usr/lib/dyld
0x98380000 - 0x985fefef  com.apple.QuickTime (7.7.3 - 2937) <B6B4C992-B44F-34BC-8623-F4EAFCC6C975> /System/Library/Frameworks/QuickTime.framework/Versions/A/QuickTime
0x99f87000 - 0x99f8efff  com.apple.agl (3.3.1 - AGL-3.3.1) <404A5574-EDF7-3C19-B8AD-9FDC8789B43E> /System/Library/Frameworks/AGL.framework/Versions/A/AGL
0x9e3f2000 - 0x9e3f2fff  com.apple.Carbon (154 - 157) <30EAD78E-42E0-3877-8189-3CDBD6B69315> /System/Library/Frameworks/Carbon.framework/Versions/A/Carbon
0x9e559000 - 0x9e567ff3  com.apple.opengl (12.0.34 - 12.0.34) <EA15AA3A-06D0-3895-BAB8-15D3814FA677> /System/Library/Frameworks/OpenGL.framework/Versions/A/OpenGL

Model: MacBookPro11,5, BootROM MBP114.0172.B06, 4 processors, Intel Core i7, 2,8 GHz, 16 GB, SMC 2.30f2
Graphics: AMD Radeon R9 M370X, AMD Radeon R9 M370X, PCIe, 2048 MB
Graphics: Intel Iris Pro, Intel Iris Pro, Built-In
Memory Module: BANK 0/DIMM0, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, 0x802C, 0x31364B544631473634485A2D314736453120
Memory Module: BANK 1/DIMM0, 8 GB, DDR3, 1600 MHz, 0x802C, 0x31364B544631473634485A2D314736453120
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x152), Broadcom BCM43xx 1.0 (7.21.94.29.1a4)
Bluetooth: Version 4.4.2f1 16391, 3 services, 18 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Wi-Fi, AirPort, en0
Serial ATA Device: APPLE SSD SM1024G, 1 TB
USB Device: USB 3.0 Bus
USB Device: Apple Internal Keyboard / Trackpad
USB Device: Bluetooth USB Host Controller
Thunderbolt Bus: MacBook Pro, Apple Inc., 27.1

 

eias_fail2.jpg

Camera itself runs.

So, what can I do?

And thanks for the quick reply, I appreciate that. :)

eias_run.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ola Sascha!

Sorry my huge delay to answer!

Animator is missing one of the Dongle frameworks:

Dyld Error Message:
  Library not loaded: /Library/Frameworks/SuperPro32.framework/Versions/A/SuperPro32
  Referenced from: /Applications/EIAS 9.1 Demo/Animator_Demo.app/Contents/MacOS/Animator
  Reason: image not found

Thats it, here, the Path and the files to be placed inside Framework folder.

Dongle.thumb.png.dcfe45b8bfecd010700f44a

 Dongle.zip

Thanks

Tom

 

Dongle.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you very much, Tom. That works!

But the Frameworks can´t be installed in /System/Library/Frameworks, even not with sudo. The place where I´ve installed them is ~/Library/Frameworks

Share this post


Link to post
Share on other sites

I (think) I am having the same problem as Sasatari had, but i installed the framework file and still no luck. I'm including everything I can - any suggestions? The report is as follows:

 

Process:               Animator [1286]
Path:                  /Applications/EIAS 9.1 Demo/Animator_Demo.app/Contents/MacOS/Animator
Identifier:            com.electricimage.animator
Version:               ???
Code Type:             X86 (Native)
Parent Process:        ??? [1]
Responsible:           Animator [1286]
User ID:               501

Date/Time:             2015-12-02 15:03:39.019 -0500
OS Version:            Mac OS X 10.11.1 (15B42)
Report Version:        11
Anonymous UUID:        84376449-7484-2ECC-FDD2-4586DFFCB91D


Time Awake Since Boot: 20000 seconds

System Integrity Protection: enabled

Crashed Thread:        0

Exception Type:        EXC_BREAKPOINT (SIGTRAP)
Exception Codes:       0x0000000000000002, 0x0000000000000000
Exception Note:        EXC_CORPSE_NOTIFY

Application Specific Information:
dyld: launch, loading dependent libraries

Dyld Error Message:
  Library not loaded: /Library/Frameworks/Sentinel.framework/Versions/A/Sentinel
  Referenced from: /Applications/EIAS 9.1 Demo/Animator_Demo.app/Contents/MacOS/Animator
  Reason: image not found

Binary Images:
0x8fe08000 - 0x8fe3c5bf  dyld (360.17) <E08B9CA8-D557-32D5-8DDD-E0B563900367> /usr/lib/dyld
0x90150000 - 0x90157fff  com.apple.agl (3.3.1 - AGL-3.3.1) <404A5574-EDF7-3C19-B8AD-9FDC8789B43E> /System/Library/Frameworks/AGL.framework/Versions/A/AGL
0x9438d000 - 0x9460bfef  com.apple.QuickTime (7.7.3 - 2937) <B6B4C992-B44F-34BC-8623-F4EAFCC6C975> /System/Library/Frameworks/QuickTime.framework/Versions/A/QuickTime
0x95a62000 - 0x95a70ff3  com.apple.opengl (12.0.34 - 12.0.34) <EA15AA3A-06D0-3895-BAB8-15D3814FA677> /System/Library/Frameworks/OpenGL.framework/Versions/A/OpenGL
0x99d83000 - 0x99d83fff  com.apple.Carbon (154 - 157) <30EAD78E-42E0-3877-8189-3CDBD6B69315> /System/Library/Frameworks/Carbon.framework/Versions/A/Carbon

Model: MacPro6,1, BootROM MP61.0116.B16, 8 processors, 8-Core Intel Xeon E5, 3 GHz, 64 GB, SMC 2.20f18
Graphics: AMD FirePro D700, AMD FirePro D700, PCIe, 6144 MB
Graphics: AMD FirePro D700, AMD FirePro D700, PCIe, 6144 MB
Memory Module: DIMM1, 16 GB, DDR3 ECC, 1866 MHz, 0x02FE, 0x45424A3137524734424657422D4A532D4620
Memory Module: DIMM2, 16 GB, DDR3 ECC, 1866 MHz, 0x02FE, 0x45424A3137524734424657422D4A532D4620
Memory Module: DIMM3, 16 GB, DDR3 ECC, 1866 MHz, 0x02FE, 0x45424A3137524734424657422D4A532D4620
Memory Module: DIMM4, 16 GB, DDR3 ECC, 1866 MHz, 0x02FE, 0x45424A3137524734424657422D4A532D4620
AirPort: spairport_wireless_card_type_airport_extreme (0x14E4, 0x135), Broadcom BCM43xx 1.0 (7.21.94.29.1a4)
Bluetooth: Version 4.4.2f1 16391, 3 services, 27 devices, 1 incoming serial ports
Network Service: Wi-Fi, AirPort, en2
PCI Card: AMD FirePro D700, Display Controller, Slot-1
PCI Card: AMD FirePro D700, Display Controller, Slot-2
PCI Card: pci1b4b,9182, AHCI Controller, Thunderbolt@236,0,0
Serial ATA Device: APPLE SSD SM0512F, 500.28 GB
Serial ATA Device: HGST HUS724020ALE640, 2 TB
Serial ATA Device: HGST HUS724020ALE640, 2 TB
USB Device: USB 2.0 Bus
USB Device: Hub
USB Device: BRCM20702 Hub
USB Device: Bluetooth USB Host Controller
USB Device: USB 3.0 Bus
USB Device: Apple USB SuperDrive
USB Device: Keyboard Hub
USB Device: Apple Keyboard
USB Device: Hub
USB Device: Rikiki USB 3.0
USB Device: Rikiki USB 3.0
USB Device: Wacom Wireless Receiver
USB Device: Intuos5 touch M
Thunderbolt Bus: Mac Pro, Apple Inc., 19.2
Thunderbolt Bus: Mac Pro, Apple Inc., 19.2
Thunderbolt Bus: Mac Pro, Apple Inc., 19.2
Thunderbolt Device: G-RAID with Thunderbolt, G-Technology, 1, 26.3

 

Thanks in advance!

Screencap.png

And here are the screen captures for the dongle installer . . .

CAP2.png

CAP3.png

Never mind - I noticed the sentinel framework was missing as well - installed it an all is good!! 

Edited by zackpak
NEVER MIND - GOT IT FIXED!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

I've tried installing EI v9.1 onto my new i7 but no joy.

I have installed the frameworks from Toms 'Dongle.zip' file but I still can't get a successful installation for the Dongle.

Any help would be greatly appreciated.

Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×